Skip to content

PVDA-Mortsel gaat voor een stad op mensenmaat en stelt top 5 kieslijst voor

PVDA-Mortsel gaat voor een stad op mensenmaat en stelt top 5 kieslijst voor

Zaterdag 16 juni presenteerde PVDA-Mortsel in Café Manger haar programma voor een stad op mensenmaat. Lijsttrekker Ward Coenegrachts stelde ook de top 5 voor van de lijst en de lijstduwer, waarmee de linkse partij in oktober deelneemt aan de verkiezingen.

Zaterdagmiddag 16 juni organiseerde PVDA-Mortsel de kick-off van haar kiescampagne in Café Manger in Mortsel. De linkse partij maakte er haar programma bekend voor een "stad op mensenmaat". Op de lancering schoof de partij drie thema's naar voor die er uit sprongen in haar Grote Bevraging, een grootschalige enquête die de partij in Mortsel afnam en waar maar liefst 655 Mortselaars aan deelnamen. De PVDA gaat voor betaalbaar wonen in aangename gezonde wijken, voor een ambitieuze aanpak van de armoede en voor echte inspraak voor de Mortselaars. Verder werkte de partij haar visie uit op de aanpak van mobiliteit, tewerkstelling, jeugdbeleid, diversiteit en solidariteit.

De PVDA maakte zaterdag ook haar top 5 kandidaten en haar lijstduwer bekend. Lijsttrekker is Ward Coenegrachts, licentiaat taal- en letterkunde die werkt voor de dokterspraktijk van Geneeskunde voor het Volk in Deurne. Na hem volgen:

  • Christiane Segers, event-planner en ABVV-vakbondsafgevaardigde.
  • Samy Abdelmonem, havenarbeider, afkomstig uit Egypte en mensenrechtenactivist.
  • Marianne Eelen, ambtenaar, actief in het Mortselse sport- en verenigingsleven.
  • Sisse Verstappen, maatschappelijk werker met ervaring in Mortselse jeugdraad.

De lijst wordt geduwd door Erik Vandenhoeck, licentiaat psychologie, werkzaam in de sociale sector en actief in de Mortselse diversiteitsraad.

Ward Coenegrachts: "Ik ben bijzonder fier om met deze diverse ploeg geëngageerde kandidaten de lijst van de meest sociale partij in Mortsel te mogen trekken. Wij gaan in oktober voor minstens één verkozene in de gemeenteraad en zijn ervan overtuigd dat dat de PVDA ook voor het eerst in Mortsel zal lukken. Dat is nodig om ook op lokaal vlak een ander soort politiek op de kaart te zetten. Ver van zelfbediening en postjespakkerij, maar met stevige principes aan de kant van werkenden, jongeren en iedereen die het moeilijk heeft."

debug info: this is the footer for domain mortsel
debug info: this is the footer for domain for existing data