In actie voor investeringen in ons openbaar vervoer

Op 16 november waren we met PVDA aan Station Mortsel-Oude God. Net als aan 30 andere stations waar we aan de alarmbel trokken voor investeringen in het openbaar vervoer.

Met de trein naar Vrijdag Colèredag

Terwijl voor steeds meer mensen verwarmen ook verarmen betekent maakt Engie-Electrabel megawinsten. En de regeringen? Die rollen vechtend over elkaar.Het is genoeg. Ga mee met de trein op vrijdag 21 oktober naar Antwerpen en kom mee in actie:

Ondanks een jaarmarkt onder plensbuien, gezelligheid en speelplezier bij de PVDA-stand

Een bijzondere jaarmarkt. Met ongeziene buien. Maar veel volk dat het mindere weer trotseerde en er desondanks een mooie feestelijke dag van maakte!

Helemaal zomer met een zalig zonnige barbecue

Na twee coronazomers zonder was de barbecue van PVDA Mortsel op zaterdag 20 augustus back. Warme mensen voor een ontspannen etentje in een prachttuin in de Van Dijckstraat in Mortsel, met hartelijk weerzien en nieuwe ontmoetingen.

PVDA vindt het onaanvaardbaar hoe directie Agfa-Gevaert omgaat met personeel en veiligheid

Op dinsdag 28 juni organiseerde de vakbonden bij Agfa-Gevaert een 24 uren staking tegen de aanhoudende besparingen. PVDA volksvertegenwoordigers Peter Mertens en Jos D'Haese kwamen de arbeiders en bedienden van Agfa-Gevaert een hart onder de riem steken. De besparingen op personeel en op veiligheid moeten stoppen.

PVDA vraagt clausules tegen sociale dumping voor bouwprojecten van Stad Mortsel

Voor twee grote bouwwerven werkt Stad Mortsel samen met Democo, de aannemer van de school die een jaar geleden instortte op Antwerpen Zuid. De PVDA wil dat het Mortsels stadsbestuur strikte clausules voorziet in de contracten die zorgen voor een veilige werkplek, en die sociale dumping onmogelijk maken.

In actie voor verlaging van brandstofprijs naar max 1,4€

Op zaterdag 21 mei voerde PVDA Mortsel actie tegen de brandstofprijzen, die voor steeds meer mensen onbetaalbaar zijn. De petitie, die al door tienduizenden mensen werd ondertekend, kon rekenen op veel steun aan de tankstations op de Krijgsbaan en de Vredebaan.

Veel steun van arbeiders en bedienden Agfa-Gevaert voor PVDA-eis om brandstofprijs te verlagen

Met de PVDA vroegen we de steun van de arbeiders en bedienden van Agfa-Gevaert voor de eis om de brandstofprijs te verlagen. En die steun bleek massaal.

Na tram 7, ook tram 15 gered!

Nadat de plannen om tram 7 van tafel verdwenen, moeten ook de plannen om tram 15 te schrappen wijken voor breed protest. Een opsteker voor iedereen die mee druk heeft gezet!

PVDA trekt met indrukwekkende Basta-optocht door Brussel

Zondag 27 februari trok gaf de PVDA een luid signaal voor menselijk beleid, met een betoging met duizenden door Brussel!