Nieuws

Tweede bewonersvergadering over Perenpit vindt plaats nadat plannen al gestemd zijn in de gemeenteraad

Op woensdag 2 oktober organiseerde de Stad Mortsel een tweede bewonersvergadering over de toekomst van de Perenpit, de vroegere kleuterschool in de Van Peborghlei. De projectontwikkelaars stelden het plan voor van 26 "wooneenheden" en een groene doorgang. Een plan dat weliswaar al de week voordien door het college en de gemeenteraad was gestemd.

Het signaal van de hoop: lessen uit de PVDA-kiescampagne

Er kan geen enkele twijfel over bestaan: de PVDA is een winnaar van de afgelopen verkiezingen. Over heel het land boekten we successen. In Wallonië en in Brussel zijn we de sterkste stijger. In Vlaanderen kenden we de op één na grootste groei. Die doorbraak is opmerkelijk om verschillende redenen. Een feit staat als een paal boven water: deze overwinning werd ons niet in de schoot geworpen, we hebben ze collectief afgedwongen.

PVDA overhandigt petitie voor inspraak over toekomst "De Perenpit" aan burgemeester

Eind februari besliste het stadsbestuur om de voormalige kleuterschool de Perenpit in afwachting van de afbraak open te stellen voor de buurt op vraag van Groen. De tijdelijke regeling geeft echter geen antwoord over de toekomst van de site. Daarom gaf de PVDA 250 handtekeningen af aan burgemeester Broeckx (N-VA) om werk te maken van de inspraak die werd beloofd.

Nieuwjaarsreceptie zet 2019 in met campagne "fenomenaal sociaal"

De nieuwjaarsreceptie van de PVDA in Mortsel zorgde voor een enthousiaste start van het nieuwe jaar. Antwerps lijsttrekker en PVDA-voorzitter Peter Mertens was er bij, recht van de klimaatbetoging. Daar was hij samen met heel wat van de aanwezigen, die net waren teruggetreind. Ward Coenegrachts, woordvoerder van de Mortselse werking bracht zijn nieuwjaarsboodschap.

 

Proces van start tegen ontslag vakbondsafgevaardigde na melding asbestvervuiling

Op woensdag 10 oktober ging het proces van start van Peter Spruyt tegen zijn onterecht ontslag door de Stad Mortsel. Op 26 september 2017 werd Peter Spruyt, gemeentearbeider en vakbondsafgevaardigde, om dringende reden ontslagen nadat hij een zoveelste keer vaststelde dat asbest niet correct werd gesaneerd. In zijn juridische stappen kan hij rekenen op de steun van de PVDA.

Bedankt aan de 823 PVDA stemmers en aan iedereen die de PVDA mee op de kaart zette in Mortsel

Zondag zette de PVDA in het hele land een grote stap vooruit. In Mortsel landde de partij met 4,8% op een zucht van een eerste verkozene. Dat is spijtig, maar de PVDA staat op de kaart met een enthousiaste ploeg en heeft na 14/10 een stevige basis om verder te bouwen aan een sociale oppositie.

Huizenprijzen in Mortsel bij duurste in de provincie

Volgens De Tijd zijn de huizenprijzen in Mortsel bij de duurste in de provincie. De vaststelling geeft weer wat iedereen aanvoelt: voor steeds meer mensen wordt wonen onbetaalbaar, en een sociaal beleid om dit tegen te gaan blijft uit. De PVDA wil werk maken van betaalbaar en kwalitatief wonen.

Marianne Eelen: "Iedereen heeft recht op een fatsoenlijk leven"

Marianne Eelen werkt als ambtenaar en is erg actief in het Mortselse verenigingsleven. Ze is gedreven door een groot rechtvaardigheidsgevoel: "De wereld is van iedereen en voor iedereen. Iedereen heeft recht op een fatsoenlijk leven." Zondag staat ze op de 4e plaats van de PVDA lijst in Mortsel.

Tim Janssens en Jany Claeskens, werknemers in de petrochemie, op de lijst van PVDA Mortsel

Tim Janssens en Jany Claeskens, beiden werknemers in de petrochemische industrie, zijn kandidaat op de lijst van PVDA Mortsel. Jany heeft bij Covestro jarenlange ervaring als delegee voor het ABVV. Tim werkt in de raffinaderij ATPC (voormalig RBP). Ze vertellen zelf waarom ze de keuze voor de PVDA maakten. (Foto: PVDA op pensioenbetoging Antwerpen op 2/10)


Mortsel bij de drie duurste gemeenten in Antwerpen voor rusthuis of serviceflat

Eerder dit jaar deed De Tijd een onderzoek naar de prijzen van rusthuizen en serviceflats. Mortsel kwam er uit als één van de drie duurste Antwerpse gemeenten, met een gemiddelde kamerprijs van 2.186 euro. Basisprijs, zonder extra kosten. De PVDA pleit voor een voldoende aanbod van betaalbare rusthuizen en serviceflats.

Dit is jouw beweging