Skip to content

PVDA wil de stem voor sociaal beleid luider doen klinken

PVDA wil de stem voor sociaal beleid luider doen klinken
Zondag 28 januari zette PVDA Mortsel het nieuwe jaar in met een nieuwjaarsreceptie in Mortsel. Voor die gelegenheid waren Peter Mertens en Rudi Kennes te gast, die de PVDA-lijsten trekken voor de Kamer en voor het Europees parlement op 9 juni. Op de receptie maakte de PVDA bekend dat ze ook zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober, met Ward Coenegrachts als lijsttrekker.
 
 

Ward Coenegrachts:  "Dat de verwachtingen naar de PVDA hoog gespannen zijn is terecht, want de mensen verdienen echt een partij die altijd aan hun kant staat. En welke partij bewijst dat elke dag? Of het nu gaat om de verlaging van de BTW op energie naar 6%, de investeringen in de zorg via het zorgfonds of het aanpakken van de graaipensioenen van politici, telkens was het de PVDA die er voluit voor ging en dankzij de steun van onderuit ook resultaten boekte." 
 
"Ook in Mortsel is het hard nodig dat de stad meer gaat inzitten met zijn inwoners, want vandaag zien we dat het stadsbestuur onder leiding van N-VA de foute keuzes maakt. Ze kiezen voor de projectontwikkelaars en voor de uitverkoop van de stad. De dichtst bebouwde gemeente van Vlaanderen laten ze verder volbouwen met woningen die voor velen onbetaalbaar zijn. De prijs van de renovatie van het stadhuis, een prestigeproject dat ooit begroot werd op 12 miljoen euro, wordt nu al geschat op 21 miljoen euro, en het is maar de vraag of het daar bij blijft."

"Met zo een factuur loopt de druk telkens op om altijd meer te besparen en meer publiek patrimonium te verkopen aan de privé. En terwijl zoveel geld vloeit naar een prestigeproject, wordt in sociaal beleid geknipt. Een aantal van de meest betaalbare rusthuiskamers in de Meerminne worden afgebouwd, en de stad plant om serviceflats te verkopen, terwijl de nood aan betaalbare plaatsen zo groot is. We hebben ander beleid nodig, beleid aan de kant van de inwoners, niet aan de kant van de bouwbedrijven en de immo-sector."

"Daarom gaat de PVDA voluit voor een plaats in de Mortselse gemeenteraad. Met de steun van de Mortselaars willen we de stem van iedereen die een sociale en leefbare gemeente wil, luider laten klinken. In 2018 misten we een eerste zetel op een haar na. Onze werking is de afgelopen jaren stevig gegroeid met veel nieuwe mensen. Mensen zien dat we voor hen opkomen en dat we hun steun vragen om de zaken in beweging te zetten. We organiseerden hier acties voor slachtoffers van overstromingen, we verzamelden handtekeningen tegen de dure energiefacturen. We kwamen op straat tegen het doven van de straatverlichting na middernacht. En we zien hoe de steun voor de PVDA dag na dag toeneemt."

Tot 10 februari gaat de partij nog de baan op met de "Grote Bevraging" om de mening van de Mortselaars te vragen over wat er in de samenleving moet veranderen. De ingevulde enquêtes zullen de volgende acties van de PVDA bepalen en een plaats krijgen in het programma. Je kan de Grote Bevraging nog invullen via https://www.degrotebevraging.be