Bedankt aan de 823 PVDA stemmers en aan iedereen die de PVDA mee op de kaart zette in Mortsel

Zondag zette de PVDA in het hele land een grote stap vooruit. In Mortsel landde de partij met 4,8% op een zucht van een eerste verkozene. Dat is spijtig, maar de PVDA staat op de kaart met een enthousiaste ploeg en heeft na 14/10 een stevige basis om verder te bouwen aan een sociale oppositie.

jcimikjmnadkckkm.jpgZondag zette de PVDA in het hele land een grote stap vooruit. In negen steden (Gent, Hasselt, Leuven, Geel, Turnhout, Mechelen, Vilvoorde, Sint-Niklaas) komen we voor het eerst in de raad. In 15 andere steden of gemeenten gingen we vooruit, soms spectaculair. In Mortsel haalden we in onze eerste deelname 4,8% stemmen en missen we op een zucht een verkozene. In totaal haalden we met de PVDA 157 lokale verkozenen binnen, meer dan een verdrievoudiging. Daarmee zitten we op schema voor een doorbraak in 2019 op federaal en Vlaams niveau.

Die resultaten zijn er niet gekomen omdat de wind goed zat voor ons. Integendeel. Verkiezingen zijn voor onze partij geen thuismatch. Tegen de tsunami van folders, betaalde advertenties en filmpjes van de andere partijen is het knokken, stem per stem. In media en tv-debatten krijgen de traditionele partijen nog vaak alleen spreekrecht.

Als we desondanks een sterk resultaat hebben geboekt in Mortsel, is dat dankzij de 24 kandidaten en de tientallen mensen die hebben meegewerkt aan de campagne door te bussen, affiches op te hangen, mee te gaan op wijktochten, mensen te overtuigen om voor ons te stemmen, … En aan de inhoudelijke campagne, waarin we na onze grote bevraging een sociale toekomstvisie voor Mortsel uitwerkten. Aan de thema's: betaalbaar wonen, aanpak van de armoede en inspraak in de grote projecten, die we op de agenda zetten. Heel wat leden en sympathisanten hebben daar keihard aan gewerkt. We willen iedereen daarvoor hartelijk bedanken!

En toegegeven, we hadden die eerste raadszetel heel graag gehad. Dat zat er zeker in. Maar in een context waar N-VA nog steeds de wind mee heeft, en waar ook een sterk Groen het goed deed zijn we op de meet geklopt. Met onze lokale werking die in het voorjaar van 2017 van start ging, mogen we fier zijn op dit resultaat. En we zijn blij dat mee door onze campagne het aantal progressieve stemmen met meer dan 4% toenam.

Het belangrijkste is nu dat we de PVDA op de kaart hebben gezet met een enthousiaste nieuwe werking. Dat we de mensen die dachten dat we niet in de buurt konden komen van een verkozene, getoond hebben dat het perfect haalbaar was. Het nieuwe stadsbestuur mag zich dus in de volgende jaren verwachten aan een stevige sociale oppositie. Je kan ons ook helpen, door zelf lid te worden. We zijn een partij van en voor gewone mensen en willen dat dan ook samen doen: ze verder wakker schudden en de spreekbuis zijn van de sociale eisen van onze stadsgenoten. Heel erg bedankt aan allen die ons hun steun hebben gegeven!

87ba4626-a66c-4281-a0d6-8cc3b6a86265.jpg