Peter Mertens stelt Graailand voor in Mortsel

Op zondag 21 mei organiseerde uitgeverij EPO een voorstelling van het nieuwe boek van Peter Mertens in zaal Kaleidoscoop in Mortsel.

Een half jaar na de boekvoorstelling in een nokvolle Roma, nodigden uitgeverij EPO, het Masereelfonds en boekhandel De Boekuil Peter Mertens uit voor een voorstelling in Mortsel. Het langverwachte vervolg op Hoe durven ze? kwam al uitgebreid in de pers en het maakte van “graaien” een van dé woorden van 2017.

Peter Mertens heeft het in zijn boek over hoge waterprijzen en over drie-euro-maaltijden in rusthuizen. Over de graaicultuur, over het establishment en natuurlijk over de crisis. Maar hij spreekt ook over de verzetscultuur, over de herverdeling van rijkdom en arbeid, over het vuur van Bernie Sanders. Kortom hij heeft het over de politiek van de hoop, die de PVDA als New Kids in Town, belichaamt.

Na een ludiek graaispel, werden de bezoekers ontvangen met muziek van Deborah Ostrega en Ernst Löw. De toon van warm engagement was meteen gezet. Warre Borgmans stelde de gastsprekers voor. Die kwamen vertellen over de maatschappelijke problemen waarmee zij geconfronteerd worden vanuit hun job, expertise of specialisatie. Ze hadden het zowel over de evolutie van de ongelijkheid in de wereld als over het werk met mensen in armoede in Mortsel. Over de strijd tegen de commercialisering van de zorg en over de strijd voor de bescherming van de sociale rechten van de werknemers bij Agfa-Gevaert. Verhalen en getuigenissen waar de auteur van Graailand telkens bij aansloot met eigen ervaringen en met voorstellen uit zijn boek. Bijzonder veel mensen bleken geprikkeld om het boek nadien helemaal te lezen en gingen naar huis met een stevige brok inspiratie voor een betere wereld.


Schrijf als eerste een reactie

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.

Dit is jouw beweging