Skip to content

PVDA fietst rond Mortsel voor "zonder geld naar de huisarts"

PVDA fietst rond Mortsel voor

Op de jaarmarkt werd aan de stand van de PVDA gefietst voor de start van een wijkgezondheidscentrum in Mortsel: een praktijk waar elke Mortselaar zonder geld naar de huisarts kan.

SKaart.jpgOp de Mortselse jaarmarkt werd aan de stand van de PVDA gefietst op hometrainers. Symbolisch werd er getoerd rond Mortsel om op een originele manier te pleiten voor de start van een wijkgezondheidscentrum in de stad: een praktijk waar elke Mortselaar zonder geld naar de huisarts kan.

Wijkgezondheidscentra – multidisciplinaire medische huizen met huisartsen, verpleegkundigen, een psycholoog, … – winnen aan populariteit. Ward Coenegrachts, lijsttrekker van de PVDA: "In de nabijgelegen Antwerpse districten Wilrijk, Berchem en Deurne zijn er al beschikbaar. Het wordt tijd dat Mortsel volgt. Het Netwerk tegen Armoede deed een enquête bij armoedeorganisaties. Zij vinden wijkgezondheidscentra een prioriteit om de ongelijkheid tussen rijk en arm in de zorg weg te werken. Vandaag groeit 1 op de 7 kinderen in Mortsel op in kansarmoede, een cijfer dat verdrievoudigde in de laatste tien jaar. Dat moeten we keren."

Ruim zes keer rond Mortsel om de eis kracht bij te zetten

"Zo een praktijk is goed voor iedereen: de duidelijkheid dat je geen geld moet meebrengen neemt de financiële drempel weg die vandaag bestaat voor heel wat mensen. En omdat de dokters er problemen sneller kunnen vaststellen en meer preventie kunnen doen, vermijden patiënten complicaties en dure behandelingen bij specialisten. Dat is ook een opsteker voor onze gezondheidsbegroting."

Over de actie op de jaarmarkt reageert Ward Coenegrachts enthousiast: "Vandaag fietsten Mortselaars meer dan zes keer Mortsel rond om de eis te ondersteunen. Het is dus zeker zo dat ons voorstel ook gesmaakt wordt. Er dienen zich trouwens ook geschikte plekken aan. Zoals de voormalige kleuterschool De Perenpit in de Van Peborghlei, waar omwonenden veel vragen hebben bij de huidige plannen om er nog meer woningen te voorzien. Het lokaal bestuur kan een grote rol spelen, niet enkel door een geschikte locatie aan te brengen. Maar ook door alle betrokkenen rond de tafel brengen en ondersteuning te geven om het project op poten te zetten."

Meer foto's: https://www.facebook.com/PVDAMortsel/

debug info: this is the footer for domain mortsel
debug info: this is the footer for domain for existing data