PVDA-Mortsel presenteert volledige lijst voor 13 oktober

PVDA-Mortsel presenteert volledige lijst voor 13 oktober

20 augustus 2024

Op haar event "PVDA Zomert" afgelopen zaterdag, maakte PVDA Mortsel de lijst bekend van kandidaten waarmee de linkse partij naar de verkiezingen van 13 oktober trekt. Het is voor het eerst dat de PVDA in Mortsel deelneemt met een volledige lijst. In 2018 miste de partij een eerste verkozene met enkele tientallen stemmen. Op 13 oktober wil ze zorgen dat er zeker één PVDA-er in de Mortselse gemeenteraad komt.

Lijsttrekker Ward Coenegrachts: "We zijn super blij met de rijkdom aan kandidaten op onze lijst. Samen zorgen ze voor een volkse en diverse groep van mensen die met beide voeten in de samenleving staan en die weten wat er scheef zit. Elke dag engageren ze zich voor hun omgeving of hun collega's. Op onze lijst staan geen mensen die aan politiek doen uit eigenbelang. Wél vind je er een hoop enthousiaste mensen die werken in de zorg, in het onderwijs, in het sociaal werk en bij het openbaar vervoer. Zij zien waar het tekort schiet aan sociale investeringen en menselijk beleid. Ook onze kandidaten die werken in de Antwerpse industrie weten wat het betekent om jaren in ploegen te staan en te werken op alle mogelijke en onmogelijke uren. Ze voelen hoe onwerkbaar het is als de regering iedereen langer doet werken. En ze zien ook wat het wil zeggen als je voor 5 uur op de fiets moet springen voor de vroege shift, en het stadsbestuur vindt dat er 's nachts geen verlichting in je straat nodig is."

Mortsel heeft dringend nood aan een ander en socialer beleid

Zeven van de kandidaten engageren zich als syndicalist voor de verdediging van hun collega's op het werk. Anderen zijn vrijwilliger in het jeugdwerk, bij armoede-organisaties, natuurverenigingen of in sport- en cultuurverenigingen. Heel wat kandidaten zijn ook actief in de solidariteitsbeweging met Palestina, die blijft opkomen voor een onmiddellijk staakt-het-vuren en een stopzetting van de genocide in Gaza.

Ward Coenegrachts vindt dat er dringend verandering nodig is in Mortsel. "Er gaat onder dit bestuur steeds meer geld naar enkele prestigeprojecten die handenvol geld kosten. Tegelijk werd er bespaard op openbare dienstverlening en worden er altijd maar meer gebouwen en terreinen verkocht aan projectontwikkelaars. Zij slaan maximale winst uit de verkoop van nieuwe appartementen en woningen die voor velen onbetaalbaar zijn. Mortsel heeft dringend nood aan andere keuzes en een ander beleid, zodat de middelen op een sociale manier geïnvesteerd worden, in mensen en voorzieningen die Mortselaars nodig hebben en samen brengen. Met een verkozene in de raad  zullen we ook lokaal meer kunnen wegen op het beleid. Dat de PVDA bij de nationale verkiezingen van 9 juni 10% van de stemmen haalde in Mortsel toont dat het potentieel er is."