Skip to content

Lichtjesactie in Mortsel Dorp voor straatverlichting

Lichtjesactie in Mortsel Dorp voor straatverlichting
Zondagavond voerde PVDA Mortsel actie voor de herinvoering van straatverlichting in de Mortselse woonwijken. Een vraag waarvan we merken dat ze enorm leeft in alle getroffen straten.

Met een 15-tal sympathisanten en buren zorgden we ook na middernacht voor licht op de kruispunten rond de kerk aan de Sint-Benedictusstraat, waar fietsers en auto's doortrokken bij het einde van het Sfinks-festival. Fietsers die geen fietslicht hadden, kregen er eentje aangeboden.
 
Straatverlichting is een kwestie van openbare dienstverlening en veiligheid. Het idee om daarop te besparen, terwijl een honderdvoud wordt uitgegeven aan prestigeprojecten, is onverantwoord.
 
De PVDA wil de beslissing van het stadsbestuur om voor minstens 7 jaar de lichten te doven teruggedraaid zien. En een concreet plan naar de bevolking waar de straatlichten snel weer kunnen opgezet worden, ook als de invoering van nieuwe led-lampen lang op zich laat wachten. Dit mag geen maanden of jaren meer duren.
 
Vind jij het ook belangrijk dat de lichten in je straat weer aan gaan na middernacht? Mail ons waarom op mortsel@pvda.be, jouw verhaal is belangrijk.

lichtjesactie2

lichtjesactie4

lichtjesactie3

lichtjesactie