Skip to content

In actie voor investeringen in ons openbaar vervoer

In actie voor investeringen in ons openbaar vervoer
Op 16 november waren we met PVDA aan Station Mortsel-Oude God. Net als aan 30 andere stations waar we aan de alarmbel trokken voor investeringen in het openbaar vervoer.
Afgeschafte treinen, treinen in vertraging, personeelsgebrek, gesloten loketten, ... Ondanks de inzet van het spoorpersoneel lijkt er maar geen einde aan te komen.
In Mortsel-Oude God werd een jaar geleden het aanbod van treinen richting Brussel en Antwerpen gehalveerd. "Tijdelijk wegens corona" werd er gezegd. Een jaar later blijft de planning op één trein per uur in elke richting. Maar ook onze tramverbindingen staan onder druk. Na afgevoerde ballonnetjes om lijn 7 of lijn 15 te schrappen, wordt sinds enkele weken ook de frequentie van lijn 7 verminderd. Ook tijdelijk, wegens personeelsgebrek. Maar wanneer komt er eindelijk vooruitzicht dat er genoeg personeel wordt aangetrokken, met volwaardige contracten en degelijke arbeidsvoorwaarden? Waar blijven de beloofde investeringen?
Op een ogenblik dat we goed, kwalitatief en betaalbaar openbaar vervoer meer dan ooit nodig hebben, komt de regering haar beloften om echt te investeren in mensen en middelen voor het spoor, niet na. Daarom komt de PVDA op voor ambitieuze investeringen.
Meer lezen, doe je hier.
(Foto's Dirk Neirynck)