Skip to content

Energiecafé Mortsel mobiliseert voor betaalbare energie

Energiecafé Mortsel mobiliseert voor betaalbare energie

PVDA Mortsel organiseerde woensdagavond in het Parkske een informatie en actiecafé in haar campagne voor betaalbare energie.

De avond startte met pakkende getuigenissen en verhalen van deelnemers over hoe de energiecrisis ingreep in hun leven. "Ik neem maar één keer per week meer een douche thuis, ik probeer dat nu altijd te doen na het sporten of op het werk" "Mijn rekening ging omhoog met 250 euro per maand. Dan moet je wel zwaar besparen op je andere uitgaven. En nu komt de nieuwe accijns er nog bij? " "Bij ons ging de chauffage meestal af, alleen als het echt ijskoud werd. Heel de winter zaten wen 's avonds onder een dekentje" "ik heb mijn afrekening nog niet gekregen, maar had een uitgebreid sociaal tarief. Ik ben bang van de rekeningen die er nu gaan komen als dat wordt afgeschaft. "

Ward Coenegrachts, woordvoerder voor PVDA in Mortsel legde uit van waar die hoge prijzen komen en hoe de regering vanaf 1 april de prijzen zelf gaat verhogen met de invoering van de nieuwe accijnzen. De energiewet van de PVDA kan zorgen dat energie weer betaalbaar wordt.

Nadien volgden workshops over de energiehulp die we met PVDA en GVHV organiseren (www.energie-hulp.be), over de PVDA-energiewet en over hoe je mee campagne met ons kan voeren.

Afronden deden we met een oproep om mee de druk op te voeren met 100.000 handtekeningen tegen eind juni voor onze energiewet. (www.pvda.be/energie)

Ook jij kan thuis op het werk petities laten invullen, je kan met ons mee op wijktocht op 2 mei, 15 mei of 17 juni. Of je kan ook een affiche uithangen. Zo kunnen we de nieuwe energie-accijnzen afvoeren, de energieprijs blokkeren en Engie doen betalen! Geef maar een seintje via mortsel@pvda.be! ❤️✊