8 - Lies Gheuens

8 - Lies Gheuens

Japanologe

Leeftijd: 27 jaar

"Ik ben een afgestudeerd Japanologe met een groot hart voor dieren, natuur en solidariteit, die zich tijdens haar studies telkens heeft ingezet voor onderzoek over taalgebruik, mediadiscours, vrouwenrechten, seksualiteit, gender en identiteit."

"Ik ben van dichtbij al geconfronteerd geweest met de sociale onrust die er heerst door de oneerlijke politiek die nu overheerst. Vooral thema’s als dieren- en kindermishandeling, seksueel misbruik, vrouwenrechten en diversiteit ( waaronder mensen met een mentale, fysieke of emotionele aandoening ) gaan mij ontzettend aan. Ik zou mijzelf graag willen inzetten om mensen begrip te doen opbrengen voor deze ongehoorde stemmen, en deze laatste het zelfvertrouwen en de veiligheid te geven dat er naar hen geluisterd zal worden. Er zouden geen stigma’s geplaatst mogen worden op mensen die hun best doen op een andere manier zonder anderen daarin te kwetsen, dat is zoals stenen smijten naar iemand die een berg probeert te beklimmen."

Milieu, vrouwen- en dierenrechten zijn haar drie prioriteiten. 

Hobby's:  rommelmarktjes bezoeken, creatieve workshops bijwonen, musea bezoeken, telkens wat nieuws van de wereld zien en bijleren over mezelf en anderen, mezelf inzetten als vrijwilliger.

Dit is jouw beweging